MTB Nežichov

Náhodné foto

fotka3

Sponzoři

logo KWK

Zajímavé odkazy

Podpořte Čembu !
Staň se jejím členem ! logo čemba



Hledej u nás

Bleskovky


23. 3 . 2010
Na webu kokosáků fotky a report ze čtvrtého dne.
18. 9 . 2009
V neděli 20.9 schůze ohledně jarního kempu na Mallorce (2010). Koná se u Vašíka v putálu od 19 hod.

Další akce

logo desetihodinovka

 

Celý článek

foto MTB CHallenge

EXTREME CHALLENGE 2010


5. ročník štafetového závodu Extreme Challenge se konal v sobotu 9. 10. v malebném městečku Sušice. Do centra závodu „Na Fufernách“ se sjeli běžci, paraglidisté, bikeři a vodáci z celé země, aby poměřili své síly v tomto štafetovém závodě, který se stává rok od roku populárnějším, o čemž svědčí letošní historicky nejvyšší účast. Kromě 25 týmů se na start postavilo také 10 odvážných sólistů, kteří absolvovali všechny disciplíny sami. S velkými ambicemi vstupovaly do závodu také dvě štafety týmu MTB Nežichov. První z nich s názvem MTB Nežichov KNUSPI se skládala z běžce Tomáše, cyklisty Lukáše Lexy, paraglidistky Zuzky a kajakáře Honzy, druhý tým MTB Nežichov MALCAO závodil ve složení běžec Vojta, cyklista Martin Moucha, paraglidistka Terka a kajakář Tomáš.


I přes krásné počasí měli pořadatelé špatnou zprávu pro paraglidistky a paraglidisty, že z důvodu silného větru na Svatoboru se celá disciplína musela zrušit. Byl to jediný šrám závodu, ale jak říkal pořadatel počasí a větru zatím poručit neumí.


Úvodní disciplínou byl bezmála šestikilometrový výběh na kopec na Svatobor s převýšením 346 metrů. Oba běžci nežichovských štafet se drželi v popředí startovního pole. Tomáš (KNUSPI) nakonec zdolal Svatobor v druhém nejrychlejším čase, ovšem se ztrátou skoro dvou minut na vítěze běžecké části Karla Ketnera. Výkon za hranicemi svých možností předvedl běžec Vojta z týmu MALCAO, který předal štafetu Martinovi na solidním 8. místě.


Na cyklisty čekala nelehká úloha poprat se nejen s tratí, ale také s velmi kvalitními soupeři. Na 21 kilometrovou trať plnou zrádných sjezdů, náročných výjezdů a jednoho brodu se kromě našich cyklistů vydali i profesionální bikeři Nikola Ivanov a Ladislav Fabišovský. Ti nakonec nedali klukům šanci a zcela jednoznačně ovládli cyklistickou část závodu. Lukáš z týmu KNUSPI předával nakonec na 5. místě a Martin (MALCAO) se přiřítil na start kajaku na Pátečku na 7. pozici.


Poslední disciplínou byl sjezd řeky Otavy zpestřený broděním, dvěma rampami, několika brankami a „bójkovou šikanou“. Bohužel z jindy velmi bystře tekoucí řeky se Otava na podzim často proměňuje v skoro suchou říčku. Nejinak tomu bylo i ono krásné odpoledne, kdy závod probíhal. Kvůli tomu byli vodáci ochuzeni o poslední jez, místo kterého se jelo hned do cíle. Ani nejrychlejší čas kajakáře Honzy nestačil na smazání manka, s kterým štafetu přebíral. Udržení páté pozice pro tým MTB Nežichov KNUSPI se však cení. Napínavou a pro diváky dech beroucí bitvu svedl Tomáš jedoucí za tým MACAO o šestou pozici. Do posledních metrů se nevzdával naděje, že předjede kajakáře, kterého celou disciplínu dojížděl. Ten však díky bezchybné taktice pozici udržel a tým MTB Nežichov MACAO tak skončil na 7. místě s pouhou dvouvteřinovou ztrátou na tým před ním. Paraglidistky Zuzka a Terka sice nemohli závodit, ale i jejich skvělá podpora měla vliv na výkony obou týmů. Kvalitní výkony předvedli všichni v kategorii sólistů. Nejrychleji se všemi disciplínami se popral Michal Krysta a obhájil tak vítězství z loňského roku. Úctyhodný výkon předvedla premiérově první žena v této kategorii sólo Šárka Tesková, která skončila na 3. místě mezi 10 sólisty. Závod v Sušici se povedl a veliké díky patří ochotnému pořadatelskému týmu za skvěle zorganizovaný závod. Večerní afterparty byla také velmi povedená, ale to už se nehodí do sportovního čtení.


Výsledky a fotogalerie na www.exchallenge.cz

Napsal Lukáš I 13.10 2010 I Race I Přečteno: 2918x


Komentáře zatím nelze přidávat !

 

 
Copyright © 2007 Cyklosport SR